Το Facebook messenger γίνεται πιο ασφαλές και πιο λειτουργικό από ποτέ

8 Δεκεμβρίου, 2023

Η Meta ανακοίνωσε ένα πλήθος νέων χαρακτηριστικών που έρχονται στο Facebook Messenger και σε περίπτωση που δεν βλέπετε ακόμα τις αλλαγές σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή καθώς πρόκειται για μια ενημέρωσε που έρχεται σταδιακά στους χρήστες.

Ίσως η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η κρυπτογράφηση end to end από προεπιλογή.

Στο εξής, όλα τα προσωπικά σας μηνύματα κρυπτογραφούνται και μόνο εσείς και ο παραλήπτης σας μπορείτε να διαβάσετε αυτά τα μηνύματα. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς οι περισσότεροι ανταγωνιστικοί messengers προσφέρουν ήδη την ασφάλεια της end to end κρυπτογράφησης.

Εκτός από την κρυπτογράφηση, μπορείτε πλέον να επεξεργάζεστε τα μηνύματα (μια πολυαναμενόμενη λειτουργία), να στέλνετε μηνύματα που εξαφανίζονται, να αποκρύπτετε την απόδειξη ανάγνωσης, ώστε οι χρήστες να μην μπορούν να δουν πότε διαβάσατε το μήνυμά τους, ενώ υπάρχουν και κάποιες βελτιώσεις στα φωνητικά μηνύματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να ακούτε σε fast forward ταχύτητες 1,5x ή 2x ή ακόμη και να συνεχίζετε να ακούτε τα μηνύματα από εκεί που τα αφήσατε την τελευταία φορά. Υπάρχει όμως μια παγίδα με την επεξεργασία μηνυμάτων – μπορείτε να το κάνετε μόνο με μηνύματα εντός 15 λεπτών από την αποστολή.

Τέλος σημαντική είναι και η βελτίωσης της ποιότητας των εικόνων που στέλνετε μέσω του messenger. Μέχρι σήμερα αν θέλαμε να στείλουμε φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε άλλες εφαρμογές όπως το Viber. Αυτό θα αλλάξει, και τώρα το αγαπημένο μας messenger σταδιακά θα αναβαθμίσει την ποιότητα των αρχείων που λαμβάνουμε ή στέλνουμε.

Πηγή

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R