Το νέο “Vids” της Google φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στα βίντεο και στον χώρο της εργασίας σας

10 Απριλίου, 2024

Η Google έχει πάρει φωτιά τον τελευταίο καιρό. Το συνέδριο I/O πλησιάζει, έγινε η ανακοίνωση του νέου δικτύου Find My Device και των νέων επεξεργαστών Axion ενώ όπως φαίνεται υπάρχουν και άλλες δουλειές που ετοιμάζονται πυρετωδώς.

Έτσι, η Google ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά AI για τις υπηρεσίες workspace κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου Cloud Next στο Λας Βέγκας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε τη νέα λειτουργία “Google Vids”, ένα εργαλείο δημιουργίας βίντεο το οποίο λειτουργεί παράλληλα με το λογισμικό AI.

Το Vids θα παρέχει ένα μέσο που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν περιεχόμενο βίντεο με βάση αρχεία του χρήστη, όπως έγγραφα κειμένου, εικόνες και άλλα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο, και όλα αυτά θα γίνονται από το πρόγραμμα περιήγησης. Δεδομένου ότι διαθέτει δυνατότητες δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, το Vids επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν το δικό τους περιεχόμενο βίντεο από προτροπές κειμένου – το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να πληκτρολογήσει μια περιγραφή του πώς θέλει να μοιάζει το βίντεο του. Στη συνέχεια, το Vids θα δημιουργήσει ένα βίντεο με βάση την προτροπή, το οποίο οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να επεξεργαστούν με κείμενο, εικόνες, κλιπ και τα λοιπά

Προς το παρόν, όμως, δεν είναι ακόμη διαθέσιμο – η Google αναφέρει ότι η λειτουργία βρίσκεται ακόμη σε στάδιο δοκιμών, αν και θα πρέπει να είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον Ιούνιο στο Google Labs.