Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ συνάπτει τεράστια συμφωνία με την TSMC

10 Απριλίου, 2024

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις στον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών (μέσω του Γραφείου του Προέδρου) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει συνάψει προκαταρκτική συμφωνία με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Η συμφωνία θα λειτουργήσει στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την υποστήριξη της κατασκευής εγκαταστάσεων κατασκευής ημιαγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, η TSMC θα κατασκευάσει επίσης μια νέα εγκατάσταση στο Φοίνιξ, η οποία θα αυξήσει τη συνολική της επένδυση στην Αριζόνα σε πάνω από 65 δισεκατομμύρια δολάρια, και αναμένεται να φέρει περίπου 25.000 θέσεις εργασίας.

Μέρος της δήλωσης έχει ως εξής:
Αυτές οι εγκαταστάσεις θα κατασκευάζουν τα πιο προηγμένα τσιπ στον κόσμο, βάζοντάς μας σε τροχιά παραγωγής του 20% των ημιαγωγών αιχμής στον κόσμο μέχρι το 2030. Η συμφωνία αφιερώνει επίσης 50 εκατομμύρια δολάρια από τη χρηματοδότηση του CHIPS για την κατάρτιση και την ανάπτυξη του τοπικού εργατικού δυναμικού, ώστε οι εργαζόμενοι να μην χρειάζεται να εγκαταλείψουν τις πόλεις τους για να βρουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε καινοτόμες βιομηχανίες.

Πηγή