Το τσιπ Huawei Kirin επόμενης γενιάς θα είναι ισχυρότερο από το Snapdragon 8 Gen 2 σύμφωνα με νέα φήμη

9 Ιουλίου, 2024

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Huawei δουλεύει επάνω στον επόμενο επεξεργαστή Kirin. Τώρα οι φήμες οργιάζουν ότι αυτός ο επεξεργαστής θα είναι πιο δυνατός από ότι περιμέναμε, προς μεγάλη απογοήτευση φυσικά των ΗΠΑ που με τις κυρώσεις τους πίστευαν ότι έκοψαν τα φτερά της κινεζικής εταιρείας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον tipster @jasonwill, ο νέος Kirin που θα κατασκευάζεται στα 5nm αναμένεται να είναι πιο ισχυρός από τον Snapdragon 8 Gen 2. Πόσο πιο ισχυρός; Ακούγεται ότι θα πλησιάζει τις επιδόσεις του Snapdragon 8 Gen 3!
Αυτή και αν είναι μαχαιριά στην καρδιά των ΗΠΑ! Φυσικά σε καθαρούς αριθμούς και benchmarks σίγουρα θα υπολείπεται, αλλά αν η συνολική εμπειρία σε καθημερινή χρήση πλησιάσει αυτή της τελευταίας γενιάς των Snapdragon θα μιλάμε για ένα μικρό θαύμα που θα έχει καταφέρει η Huawei.

Κάποιους μήνες πριν είχαμε μάθει από έναν tipster του Weibo ότι η σειρά Mate 70 θα φέρει ένα ολοκαίνουργιο chip Kirin. Μάλιστα είχε δηλώσει ότι το τσιπ αυτό θα είχε απόδοση παρόμοια με αυτή ενός Snapdragon 8+ Gen 1. Οι νέες πληροφορίες διαψεύδουν την αναφορά αυτή και αφήνουν να εννοηθεί ότι η Huawei θα χρησιμοποιήσει ένα chip 5nm για τη ναυαρχίδα Mate 70 με σαφώς ανώτερες επιδόσεις.

Μεγάλο boost στις επιδόσεις αναμένεται να δώσει και το HarmonyOS NEXT το οποίο είναι πιο ελαφρύ και βελτιστοποιημένο για τα τσιπ της Kirin.
Φυσικά η Huawei δεν έχει κάνει κάποια δήλωση για τις φήμες αυτές, κάτι λογικό άλλωστε μιας και θέλει να κάνει την δουλειά της όσο το δυνατόν πιο διακριτικά.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R