Η Honor σκαρφαλώνει στην 2η θέση σε έρευνα της Counterpoint Research

17 Φεβρουαρίου, 2022

Η τελευταία έρευνα της Counterpoint Research για την κινεζική αγορά κινητών τηλεφώνων μας δίνει μερικά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Σύμφωνα με την αναφορά λοιπόν οι συνολικές αποστολές συσκευών έχουν πέσει κατά 11% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του περσινού τριμήνου. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι στην λίστα των κατασκευαστών βλέπουμε την Honor να έχει σκαρφαλώσει στην 2η θέση διπλασιάζοντας το ποσοστό της από το 7% στο 16.7%!

Η Apple φυσικά βρίσκεται στην 1η θέση με μερίδιο 21.7% ενώ στην 3η θέση είναι η Oppo με 16,6%. Λίγο πιο πίσω βρίσκουμε την Vivo με 16.5% και την εξάδα κλείνει η Xiaomi με 16.1%.
Στην λίστα αυτή οι μοναδικοί κατασκευαστές που είχαν άνοδο είναι οι Apple, Honor και Xiaomi. Βέβαια για να είμαστε και δίκαιοι η άνοδος της Honor μπορεί να εξηγηθεί εύκολα μιας και την περσινή χρονιά η κινεζική εταιρεία περνούσε αρκετά δύσκολα καθώς ήταν σε μεταβατική περίοδο και στην ουσία δεν είχε να επιδείξει νέες και ανταγωνιστικές συσκευές.

Οι προβλέψεις για το 2022 λένε ότι Oppo, Vivo και Honor θα συνεχίσουν την επέκτασή τους κυρίως στην premium και foldable κατηγορία. Επίσης μην ξεχνάτε ότι σύντομα ξεκινάει το Mobile Congress στην πόλη της Βαρκελώνης, μια έκθεση η οποία θα δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς κινέζους κατασκευαστές να παρουσιάσουν νέες ενδιαφέρουσες συσκευές.

ΠΗΓΗ 

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R