Η Xiaomi παρουσιάζει το Mi9 και δίνει απαντήσεις στην Samsung και το Galaxy S10

14 Φεβρουαρίου, 2019

Θέλει η Samsung να χαρεί και οι κινέζοι δεν την αφήνουν! Πως αλλιώς να εξηγήσουμε δηλαδή το γεγονός ότι στις 20 του μήνα που οι Κορεάτες θα παρουσιάσουν την νέα σειρά κινητών S10 θα γίνουν και άλλα δύο μεγάλα event, ένα από την Oppo στο οποίο θα παρουσιάσει το Vivo V15 Pro και ένα από την Xiaomi όπου θα γίνει η παρουσίαση του Mi9!
Εντάξει υπάρχει βέβαια και η διαφορά ώρας μιας και το event της Samsung θα γίνει στο San Francisco ενώ αυτό της Xiaomi στην Κίνα άρα μιλάμε για 16 ώρες διαφορά.

Γιατί όμως οι κινεζικές εταιρίες σπεύδουν να απαντήσουν τόσο άμεσα στην σειρά S10;
Η απάντηση είναι απλή. Ειδικά στην περίπτωση του Xiaomi Mi9 μιλάμε για ένα flagship κινητό το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα Galaxy στην Κινεζική αγορά. Η Xiaomi βέβαια δεν φαίνεται να απειλείται από την Samsung στην εγχώρια αγορά της Κίνας καθώς η Samsung βρίσκεται στην 7η θέση σε όγκο συσκευών ενώ η Xiaomi στην 4η.

Μιας και μιλάμε για το Xiaomi Mi9 θα πρέπει να αναφέρουμε ότι γνωρίζαμε ήδη κάποιες λεπτομέρειες όπως το ότι θα υπάρχει τριπλή κύρια κάμερα, 6GB RAM, 128GB ROM και επεξεργαστής Snapdragon 855. Πριν μερικές ώρες διέρρευσαν όμως και κάποιες φωτογραφίες και έτσι έχουμε μια καλύτερη εικόνα της νέας σημαντικής για την Xiaomi συσκευής.

Στις εικόνες το fingerprint reader λάμπει δια της απουσίας του κάτι που δείχνει ξεκάθαρα σύστημα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Η οθόνη είναι 6,4’’ AMOLED, φαίνεται φωτεινή και λεπτομερής ενώ το notch εδώ είναι τύπου waterdrop ή σχήματος U αν προτιμάτε. Το μικρό notch δείχνει επίσης ότι δεν θα υπάρχει 3D face scanning όπως στο Mi8 Pro.

Αν επιβεβαιωθούν αυτά τα specs τότε σίγουρα η Xiaomi έχει ένα καλό χαρτί στα χέρια της και με λογική τιμολόγηση σίγουρα δεν θα έχει πρόβλημα να ανταγωνιστεί την Samsung στην εγχώρια αγορά. Η Xiaomi αναμένεται να ανακοινώσει πλήρως το Mi 9 στο MWC 2019, οπότε μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα στις επόμενες μέρες…

 

ΠΗΓΗ 1: WEIBO  ΠΗΓΗ 2: XIAOMISHKA