HeadphonesREVIEWSHuawei FreeBuds 4i: Μεγάλη απόδοση, μικρές διαστάσεις και η πιο ελκυστική τιμή ever!

7 Απριλίου, 202190/100
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
Σχεδίαση
90%
Ήχος
87%
Τιμή
95%
Σύνοψη αξιολογήσεων
Η συνταγή της επιτυχίας μοιάζει απλή για την Huawei. Παίρνεις μια δημοφιλή σχεδίαση και την βελτιώνεις, προσθέτεις σύστημα ενεργής αποκοπής θορύβων και μεγάλη αυτονομία από την μπαταρία ενώ ταυτόχρονα κρατάς το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.

Η Huawei είναι μια εταιρεία που έχει φέρει την επανάσταση στα κινητά, ενώ κάθε της υλοποίηση έχει αυτό το «κάτι» που την κάνει να ξεχωρίζει. Αυτό το «κάτι» δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, αλλά πολλές μικρές λεπτομέρειες που στο τέλος κάνουν την διαφορά. Είναι η σχεδίαση, η ποιότητα κατασκευής, οι λειτουργίες, η φιλικότητα προς τον χρήστη, και φυσικά η τεχνολογία που ενσωματώνει.

Μια από τις κατηγορίες συσκευών της Huawei που έχουμε δει όμορφα πράγματα τα τελευταία χρόνια είναι και τα wearables ήχου. Μιλάμε φυσικά για τα true wireless ακουστικά, τα οποία έχουν γίνει μια από τις δημοφιλέστερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες συσκευών. Η Huawei λοιπόν έχει μια δυνατή παρουσία στην κατηγορία αυτή με την σειρά FreeBuds. Τόσο τα premium FreeBuds Pro όσο και τα πιο προσιτά FreeBuds 3i συγκαταλέγονται ανάμεσα στα αγαπημένα μας ακουστικά, και η Huawei δεν φαίνεται να πατάει φρένο παρουσιάζοντας τώρα και τα νέα FreeBuds 4i!

Η συνταγή της επιτυχίας μοιάζει απλή για την Huawei. Παίρνεις μια δημοφιλή σχεδίαση και την βελτιώνεις, προσθέτεις σύστημα ενεργής αποκοπής θορύβων και μεγάλη αυτονομία από την μπαταρία ενώ ταυτόχρονα κρατάς το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.
Στην συνταγή αυτή η Huawei Hellas πρόσθεσε και ένα φανταστικό δωράκι και το αποτέλεσμα απογειώνεται γευστικά – όπως θα έλεγαν και οι κριτές του Masterchef-.

 

Σχεδίαση και άνεση

Τα FreeBuds 4i που έχουμε στα χέρια μας είναι σε λευκό χρώμα (Ceramic White) ενώ για τους πιο «macho» υπάρχει και η επιλογή των μαύρων (Carbon Black).

Συγκριτικά με τα 3i έχουν λίγο πιο χοντρό στέλεχος ενώ αυτό που προσωπικά μου άρεσε είναι το γεγονός ότι υπάρχουν λαστιχένια tips, κάτι που πάντα με βόλευε περισσότερο στην πολύωρη χρήση. Μάλιστα στην συσκευασία υπάρχουν και ανταλλακτικά tips σε διαφορετικά μεγέθη, κάτι που σημαίνει ότι θα βρείτε σίγουρα αυτό που σας ταιριάζει.

Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει από την Huawei και στην σχεδίαση, με το κυρίως σώμα να έχει το σωστό σχήμα το οποίο τα βοηθάει να βολεύονται άψογα στο αυτί ενώ και το στέλεχος να είναι πιο επίπεδο και αρκετά κοντό για ένα πιο διακριτικό προφίλ. Κάτι περίεργο είναι ότι τόσο στην συσκευασία όσο και στις επίσημες πληροφορίες της Huawei δεν γίνεται αναφορά σε κάποιου είδους προστασία από νερό αλλά παρόλα αυτά τα FreeBuds 4i έχουν πιστοποίηση IPX-4. Έτσι είναι ιδανικά για το γυμναστήριο αλλά και την παραλία που σύντομα θα μπει στην καθημερινότητά μας.

 

Λειτουργίες


Τα ακουστικά μπορείτε να τα συνδέσετε σε οποιοδήποτε κινητό για ακροάσεις και συνομιλίες. Για πρόσβαση στις έξτρα λειτουργίες όμως θα πρέπει να εγκαταστήσετε και την εφαρμογή Huawei AI Life.

Την κατεβάζετε από το AppGallery ή απλά σκανάροντας το QR code που υπάρχει επάνω στην συσκευασία και αμέσως θα μπορείτε να καστομάρετε τις λειτουργίες των gestures με τις οποίες ελέγχετε την αναπαραγωγή μουσικής, τις κλήσεις και τα modes αποθορυβοποίησης.

Στην αποκοπή θορύβων έχετε τρεις επιλογές. Ανοικτή, κλειστή και Awareness. Στην τελευταία ενεργοποιείται το εξωτερικό μικρόφωνο ώστε να αντιλαμβάνεται ο χρήστης τους ήχους του περιβάλλοντος. Ιδανικό για οδήγηση, όταν θέλετε να μιλήσετε σε κάποιον ή ακόμη και όταν βρίσκεστε στο αεροδρόμιο και θέλετε να ακούτε τις αναχωρήσεις (όταν φυσικά βρεθείτε ξανά με το καλό σε αεροδρόμιο). Σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν υπάρχουν πολλά ακουστικά με ενεργό σύστημα αποθορυβοποίησης και ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι στα FreeBuds 4i απλά δεν θα λειτουργεί ικανοποιητικά. Ε λοιπόν κάνετε λάθος. Η Huawei έχει κάνει το θαύμα της και το σύστημα διπλών μικροφώνων αντιλαμβάνεται άψογα τον περιβάλλοντα θόρυβο και τον μειώνουν εντυπωσιακά! Πολύ θετική είναι και η εμπειρία στις συνομιλίες με την τεχνολογία beamforming σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη να καταφέρνει να ξεχωρίσει την φωνή του χρήστη ακόμη και σε μέρη με πολύ θόρυβο.

Στην εξαιρετική αποθορυβοποίηση φυσικά συνεισφέρει και η παθητική αποκοπή θορύβου που προσφέρουν τα λαστιχένια tips τα οποία κάνουν δουλίτσα.
Απλός και ο χειρισμός των ακουστικών. Διπλό χτύπημα σε ένα από τα δύο ακουστικά ξεκινάει ή σταματάει την αναπαραγωγή μουσικής. Παρατεταμένο άγγιγμα στο αριστερό ακουστικό αλλάζει τα modes αποθορυβοποίησης. Φυσικά μέσα από την εφαρμογή της Huawei μπορείτε να ρυθμίσετε τα gestures που σας βολεύουν περισσότερο.

 

Ήχος


Τα FreeBuds 4i είναι εξοπλισμένα με δυναμικούς οδηγούς 10mm. Οι οδηγοί αυτοί έχουν ένα ευαίσθητο διάφραγμα από πολυμερές, κάτι σίγουρα πιο high end από τα κλασικά διαφράγματα από χαρτί και πλαστικό που χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός.
Το πολυμερές σύμφωνα με την Huawei προσφέρει καθαρό ήχο, δυνατό μπάσο και πιο ισορροπημένη απόδοση κάτω από όλες τις συνθήκες.
Στις δοκιμές μας διαπιστώσαμε ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας έχουν κάποια βάση. Τα ακουστικά έχουν θα λέγαμε μια πιο pop απόδοση, με έμφαση στις μεσαίες και τις υψηλές. Ο ήχος είναι καθαρός και σε καμία περίπτωση δεν ακούγεται «ντενεκεδένιος» ενώ ικανοποιητική είναι και η απόδοση των χαμηλών. Όχι, δεν φτάνουν την μεστή και γεμάτη απόδοση των FreeBuds Pro, αλλά από την άλλη δεν πλησιάζουν καν το κόστος των ακριβών ακουστικών της Huawei.

 

Μπαταρία

Η Huawei διαφημίζει 10 ώρες αυτονομίας σε συνεχόμενη αναπαραγωγή μουσικής η οποία ανεβαίνει στις 22 ώρες με την συνδρομή της θήκης φορτιστή. Τα νούμερα αυτά επιβεβαιώθηκαν και στις δοκιμές μας με την αυτονομία να πέφτει στις 8,5 ώρες με ενεργοποιημένη την αποθορυβοποίηση. Σε real life σενάριο μπορούμε να σας πούμε μάλιστα ότι τα FreeBuds 4i θα αντέξουν με άνεση όλη την ημέρα, με μουσική, τις καθημερινές σας τηλεφωνικές κλήσεις και μερικά επεισόδια από την αγαπημένη σας σειρά.
Όταν μάλιστα έρθει η ώρα του φορτιστή, θα χαρείτε να μάθετε ότι σε 10 λεπτά μπορείτε να έχετε 4 ώρες λειτουργίας!

 

Verdict


Αν θέλεις σοβαρά ακουστικά με ενεργό σύστημα αποκοπής θορύβων θα πρέπει να είσαι έτοιμος να πληρώσεις ένα ποσό κοντά στα 200 ευρώ ενώ ακόμη και οι πιο budget buy προτάσεις βρίσκονται επάνω από τα 150€.
Αυτό κάνει το κατόρθωμα της Huawei ακόμη πιο εντυπωσιακό, καθώς κατάφερε να παρουσιάσει ακουστικά τα οποία έχουν πολύ καλή ηχητική απόδοση, αποτελεσματικό ANC και μεγάλη αυτονομία μπαταρίας σε ιδιαίτερα προσιτό κόστος.
Έτσι τα FreeBuds 4i κοστίζουν μόλις 89€ ενώ αν τα παραγγείλετε τώρα θα πάρετε δώρο και το Huawei Band 4! Αυτή η προσφορά είναι σίγουρα ότι καλύτερο έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό ενώ δικαίως δίνει στα FreeBuds 4i και τις διακρίσεις «Budget Buy» αλλά και”Editors Choice” του Matrix Life.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *