Η Canon δουλεύει επάνω σε ένα camera add on για τα κινητά! Ναι, όπως έκανε η Sony πριν 7 χρόνια!

2 Νοεμβρίου, 2020

Σχεδόν 7 χρόνια μετά την παρουσίαση της Cybershot QX10, της πρώτης φωτογραφικής μηχανής η οποία είχε σχεδιαστεί σαν add on για κινητά τηλέφωνα, η Canon φαίνεται να σκέφτεται να παρουσιάσει ένα gadget με την ίδια λογική.

Οι φακοί QX10 και QX100 ήταν μια έξυπνη ιδέα της Sony η οποία είχε σκοπό να δώσει καλές φωτογραφικές επιδόσεις στα κινητά μιας και εκείνη την εποχή οι κάμερες που ενσωμάτωναν ήταν λίαν επιεικώς απαράδεκτες.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Sony ήταν αρκετά μπροστά από την εποχή της, και η αργή ασύρματη σύνδεση και το μέτριο software έφερε το concept φακός – κάμερα σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Τώρα η Canon σύμφωνα μια πατέντα την οποία ανακάλυψε το Design Watch δουλεύει σε κάτι παρόμοιο.
Σύμφωνα με τα σχέδια το gadget αυτό είναι αρκετά μεγάλο, κάτι που από την μια προβληματίζει για την φορητότητα που θα έχει αλλά από την άλλη σημαίνει ότι θα έχει και ποιοτικούς φακούς για πραγματικά εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας.

Θα πρέπει βέβαια να λάβουμε υπόψιν μας ότι τα πράγματα θα είναι αρκετά δυσκολότερα για την Canon σήμερα, μιας και τα περισσότερα κινητά έχουν απίστευτα εντυπωσιακές κάμερες. Τα πάντα λοιπόν θα εξαρτηθούν από τα πλεονεκτήματα που θα φέρει στην λειτουργικότητα και την ποιότητα σε φωτογραφία και βίντεο.

ΠΗΓΗ