Home AppliancesTECHInventor Atmosphere XL: Αφυγραντήρας, ιονιστής και καθαριστής αέρα για υγιεινή, καθαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι!

22 Ιανουαρίου, 202194/100
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
Σχεδίαση
95%
Ποιότητα
92%
Λειτουργίες
97%
Σύνοψη αξιολογήσεων
Ένα πολυεργαλείο το οποίο όχι μόνο θα απομακρύνει την υγρασία από το σπίτι, αλλά θα καθαρίσει αποτελεσματικά σκόνη και παθογόνους μικροοργανισμούς ενώ από τα φίλτρα του δεν γλυτώνει ούτε κορονοιός.

Η αγορά ενός αφυγραντήρα έχει γίνει επιτακτική. Γιατί; Μα πολύ απλά γιατί η υγρασία στον χώρο μας δεν είναι καθόλου ευχάριστη, καθώς εκτός από το αίσθημα δυσφορίας που προκαλεί συμβάλει και στην ανάπτυηη διάφορων βλαβερών μικροοργανισμών.
Αν μάλιστα μπορούμε να πάρουμε έναν αφυγραντήρα ο οποίος είναι και ιονιστής ακόμη καλύτερα καθώς έτσι βελτιώνουμε την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Βλέπετε ο ιονιστής διαθέτει ειδικά φίλτρα τα οποία απομακρύνουν βακτηρίδια και δυσάρεστες οσμές αποτελεσματικά κάτι που σίγουρα θέλουμε για το σπίτι μας.

Τι θα λέγατε όμως για έναν αφυγραντήρα / Ιονιστή ο οποίος ενσωματώνει και λάμπα UV η οποία εξαφανίζει ιούς, μύκητες και μικρόβια; Ναι υπάρχει αυτή η συσκευή και τον κατασκευάζει η Inventor, μια εταιρεία που έχει γίνει expert στην κατηγορία αυτή!

Μιλάμε φυσικά για τον Inventor Atmosphere XL ο οποίος κάνει τα πάντα και τα κάνει τέλεια. Έτσι έχουμε έναν πανίσχυρο αφυγραντήρα, έναν ιονιστή και έναν εξολοθρευτή μικροβίων ( κάτι σημαντικό για τις τρελές εποχές που διανύουμε).
Το πρώτο πράγμα που θα λατρέψετε στον νέο Atmosphere XL είναι η σχεδίασή του η οποία θυμίζει περισσότερο κάποιο στιλάτο ηχείο. Έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και σίγουρα θα ταιριάξει σε όποιον χώρο και αν το τοποθετήσετε.

Το φίλτρο αποστείρωσης HEPA που ενσωματώνει μπορεί να κατακρατά το 97,79% των σωματιδίων μεγέθους έως και 0,3 μικρόμετρα, κάτι που φυσικά δεν αφήνει και πολλά περιθώρια σε μικρόβια να κυκλοφορήσουν στην ατμόσφαιρα.

Ο Atmosphere XL έχει αισθητήρα PM2.5 και δείκτη ποιότητας αέρα, κάτι που με απλά λόγια σημαίνει ότι μπορεί να εντοπίσει μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια και να ρυθμίσει αυτόματα της λειτουργία του, αλλά και να σας ειδοποιήσει με μια χρωματιστή φωτεινή ένδειξη για την ποιότητα αέρα στον χώρο σας.

Ο συγκεκριμένος αφυγραντήρας έχει δυνατότητα αφύγρανσης 20 λίτρων το 24ωρο και ενδείκνειται για χώρους έως και 130 τετραγωνικά, ένα νούμερο που σίγουρα θα καλύψει και τα πιο απαιτητικά νοικοκυριά.
Επίσης διαθέτει και λειτουργία στεγνώματος ρούχων, κάτι που θα εκτιμήσετε τώρα που έχουμε χειμώνα. Τέλος λοιπόν η αναμονή μιας εβδομάδας για να φορέσετε καθαρά ρουχαλάκια αλλά τέλος και στην απλωμένη μπουγάδα επάνω σε καρέκλες και τραπέζια!

Ο αφυγραντήρας είναι με συμπιεστή και αν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό θα σας εξηγήσουμε αμέσως. Η αρχή λειτουργίας των αφυγραντήρων με συμπιεστή είναι παρόμοια με την λειτουργία εκείνη των κλιματιστικών μηχανημάτων. Ο υγρός αέρας του χώρου περνάει μέσα από το ψυκτικό στοιχείο του αφυγραντήρα. Εκεί υγροποιείται η υγρασία του αέρα και συγκεντρώνεται στο δοχείο συμπυκνωμάτων. Εν συνεχεία, ο αέρας περνάει από ένα δεύτερο θερμαντικό στοιχείο και αφού η θερμοκρασία φτάσει στα αρχικά επίπεδα επιστρέφει στο χώρο.

Η συνολική ισχύς της συσκευής είναι 265 Watt κάτι που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνεται ιδιαίτερα η κατανάλωση ρεύματος, ενώ θετικό κρίνεται και ότι το φίλτρο HEPA για την σκόνη μπορείτε να το πλύνετε και να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Ο Atmosphere XL διαθέτει και συνδεσιμότητα Wi-Fi κάτι που έχουμε δει ξανά σε κορυφαίο αφυγραντήρα της Inventor. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό καθώς μπορείτε να ρυθμίσετε τις συνθήκες στην ατμόσφαιρα του σπιτιού ακόμη και όταν είστε στο γραφείο. Φυσικά η Inventor έχει την δική της εφαρμογή την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από το Google Play ή το App Store για την απομακρυσμένη ρύθμιση και έλεγχο της συσκευής.

Ας ρίξουμε όμως μια καλύτερη ματιά στην συσκευή. Στην μπροστινή πλευρά δεν υπάρχει κάτι σημαντικό εκτός ίσως από τις φωτεινές ενδείξεις της ποιότητας αέρα. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η πράσινη ένδειξη δείχνει εξαιρετική ποιότητα αέρα, άρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία καθαρισμού παρά μόνον την αφύγρανση.
Η μπλε ένδειξη δείχνει καλή ποιότητα αέρα ενώ η κόκκινη είναι ο συναγερμός και δείχνει ότι ο χώρος σας θέλει άμεσα καθαρισμό.

Στην δεξιά πλευρά τώρα έχουμε το αφαιρούμενο δοχείο νερού. Πριν βάλετε σε λειτουργία τον αφυγραντήρα θα πρέπει να ελέγξετε αν το φλοτέρ βρίσκεται στην σωστή θέση. Στην πίσω πλευρά επάνω υπάρχει το καπάκι του φίλτρου HEPA. Ανοίγουμε, αφαιρούμε την σακούλα του και το βάζουμε πίσω στην θέση του. Στην πίσω πλευρά βρίσκουμε το καλώδιο τροφοδοσίας αλλά και την οπή στην οποία μπορούμε να συνδέσουμε τον σωλήνα που υπάρχει στην συσκευασία για συνεχή αποστράγγιση. Έτσι το νερό φεύγει σε κάποιο σιφόνι και δεν μαζεύεται στο δοχείο.

Τέλος στην επάνω πλευρά έχουμε την θυρίδα της εξαγωγής του αέρα και όλα τα χειριστήρια. Έχουμε λοιπόν την λειτουργία Ιονιστή, της ενεργοποίηση της λάμπας UV, το mode με το οποίο επιλέγουμε τον τρόπο λειτουργίας, την ρυθμιση της υγρασίας, την ταχύτητα του ανεμιστήρα, το χρονόμετρο και την κίνηση της περσίδας.

Αυτός είναι λοιπόν ο Inventor Atmosphere XL. Ένα πολυεργαλείο το οποίο όχι μόνο θα απομακρύνει την υγρασία από το σπίτι, αλλά θα καθαρίσει αποτελεσματικά σκόνη και παθογόνους μικροοργανισμούς ενώ από τα φίλτρα του δεν γλυτώνει ούτε κορονοιός.
Το κόστος του βρίσκεται στα 269 ευρώ, ένα νούμερο άκρως λογικό για τις λειτουργίες που προσφέρει. Άλλωστε μιλάμε για ένα κορυφαίο εργαλείο το οποίο φέρει και την υπογραφή της Inventor, η οποία σημειώστε του δίνει και εγγύηση 5 ετών!
Μιας και ο καιρός ξεκίνησε να μην μας τα λέει καλά ενώ άνοιξαν και τα καταστήματα ηλεκτρονικών θα σας πρότεινα λοιπόν να κάνετε μια επένδυση για το σπίτι αλλά και την υγεία της οικογένειάς σας. Ειδικά αν έχετε άτομα με προβλήματα αλεργιών ή του αναπνευστικού!

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *