Το IKEA κάνει το έξυπνο σπίτι πιο προσιτό από ποτέ με τους τρεις νέους αισθητήρες

30 Νοεμβρίου, 2023

Η ΙΚΕΑ παρουσίασε τρεις νέους αισθητήρες για ένα έξυπνο σπίτι, τους Parasoll, Vallhorn και Badring. Τα ονόματα των συσκευών παραδοσιακά δεν προδίδουν αμέσως την χρησιμότητά τους, αλλά ευτυχώς, η εταιρεία αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε.

Με το τελευταίο λανσάρισμα, η ΙΚΕΑ εισέρχεται σε μια νέα κατηγορία προϊόντων τα οποία οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν για να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν τα σπίτια τους από οπουδήποτε στον κόσμο.

Το Parasoll είναι ένας αισθητήρας πόρτας και παραθύρου που μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα ενώ είναι και ιδιαίτερα διακριτικός. Θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν ανοίγουν ή κλείνουν τα σημεία πρόσβασης που είναι εξοπλισμένα με τον αισθητήρα.


Το Vallhorn είναι ένας ασύρματος αισθητήρας κίνησης που μπορεί να τοποθετηθεί σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους και μπορεί να ενεργοποιεί τα φώτα όταν ανιχνεύει κίνηση. Θα επιτρέψει επίσης στους χρήστες να εξατομικεύσουν τον φωτισμό με ρυθμιζόμενα χρώματα και ρυθμιζόμενη ένταση.

Το Badring είναι ένας αισθητήρας ανίχνευσης διαρροής νερού. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε υπάρχει παροχή νερού και θα ειδοποιεί τους χρήστες εάν εντοπιστούν διαρροές.
Και οι τρεις αισθητήρες βασίζονται στο λογισμικό Zigbee και στέλνουν ειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις στην εφαρμογή Home Smart της ΙΚΕΑ. Μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα ή με άλλα έξυπνα προϊόντα της ΙΚΕΑ, όπως smart hone hub Dirigera.

Τα Parasoll και Vallhorn θα είναι διαθέσιμα από τον Ιανουάριο του 2024, ενώ το Badring θα ακολουθήσει τον Απρίλιο του 2024. Όλα τους αναμένεται να κοστίζουν λιγότερο από 10 δολάρια.

ΙΚΕΑ