Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή, 13 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Feelgood

6 Ιουνίου, 2019

Αντλώντας έμπνευση από την ανεξάντλητη ιδέα ότι οι εξωγήινοι κυκλοφορούν ανάμεσα μας, Oι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή μας συστήνουν νέους πράκτορες, θανατηφόρα όπλα, καλούς και κακούς εξωγήινους. Η κοσμοπολίτικη κωμική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας συγκεντρώνει μερικούς από τους πιο περιζήτητους και ταλαντούχους ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων ο Chris Hemsworth (Thor) και η Tessa Thompson (Thor:Ragnarok), που υποδύονται στους Πράκτορες H και M, με την Emma Thompson (Howards End) να αναλαμβάνει ξανά τον ρόλο της επικεφαλής της οργάνωσης ΜΙΒ και τους Liam Neeson (Taken), Rebecca Ferguson (Rogue Nation), Kumail Nanjiani (The Big Sick) να υποδύονται ρόλους κλειδιά.
Μία απολαυστική μείξη κωμωδίας, επιστημονικής φαντασίας, περιπέτειας που μας ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη, στο Μαρόκο, το Λονδίνο και το Παρίσι σε σκηνοθεσία του F. Gary Gray (The Fate of the Furious) και σενάριο των Art Marcum & Matt Holloway (Iron Man).

Σύνοψη
Οι Άντρες με τα Μαύρα έχουν εξαπλώσει τη δράση τους στον πλανήτη, το ίδιο όμως έχουν κάνει και τα εξωγήινα αποβράσματα. Για να μας προστατεύσουν, ο παρασημοφορημένος Πράκτορας H (Chris Hemsworth) και η αποφασισμένη νεοσύλλεκτη M (Tessa Thompson) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα απρόσμενο δίδυμο που μπορεί και να τα καταφέρει. Καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα παγκόσμια απειλή που μπορεί να πάρει τη μορφή του οποιουδήποτε, ακόμα και ενός Άντρα με τα Μαύρα, πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν την οργάνωση και τον ίδιο τον κόσμο.

Γνωριμία με τους Άντρες και τις Γυναίκες με τα Μαύρα

Όπως όλοι οι θαυμαστές ανά τον κόσμο ήδη γνωρίζουν, οι Άντρες με τα Μαύρα είναι μία κυβερνητική οργάνωση που έχει επικοινωνία με πλάσμα από άλλο κόσμο. Η οργάνωση δίνει άδεια παραμονής, επιβλέπει και επιτηρεί τη δραστηριότητα των εξωγήινων στη Γη, προστατεύοντας τον πλανήτη με τρόπους που οι πολίτες δεν μπορούν να φανταστούν. Θωρακισμένη με όπλα υψηλής τεχνολογίας, η οργάνωση διαθέτει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο, το Neuralyzer, μία συσκευή που θυμίζει στυλό και εκπέμπει μία αχτίδα φωτός, η οποία σβήνει τις αναμνήσεις αυτών που έχουν έρθει σε επαφή με τους εξωγήινους, διατηρώντας έτσι την ίδια την ύπαρξη της οργάνωσης μυστική.

Ενώ αυτή η μυθολογία είναι κρίσιμη για τη νέα ταινία, αυτή τη φορά η ιστορία διευρύνεται και περιλαμβάνει νέα στοιχεία. Βρισκόμαστε στο ίδιο σύμπαν με τις προηγούμενες ταινίες, αλλά δεν περιοριζόμαστε στη Νέα Υόρκη. Η ταινία έχει διεθνή γεύση και καινούριους χαρακτήρες, όπως την πράκτορα Μ που ενώνει τις δυνάμεις της με έναν κορυφαίο πράκτορα στα πλαίσια της πιο απαιτητικής αποστολής της οργάνωσης.
Θα συναντήσουμε τη Μ ως μικρό κορίτσι, που μαζί με τους γονείς της, συναντά επισκέπτες από άλλο κόσμο. Έχοντας ξεφύγει από το όπλο της οργάνωσης που διαγράφει τη μνήμη, η M είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για τους εξωγήινους που υπάρχουν στη Γη και τους μυστηριώδεις μαυροντυμένους άντρες που την επισκέφθηκαν στο σπίτι της. Περνάει τον χρόνο της ψάχνοντας απαντήσεις και μετά από χρόνια ανακαλύπτει τα αρχηγεία της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη. Εντυπωσιασμένη από την εξυπνάδα της Μ, που την έκανε τον μοναδικό άνθρωπο που μπήκε στα αρχηγεία απρόσκλητος, η Πράκτορας Ο (Emma Thompson) την κάνει πράκτορα M θέλει πολύ να ανέβει στην ιεραρχία και συνεργάζεται με τον Η (Chris Hemsworth), έναν θρυλικό πράκτορα, που κάποτε έσωσε τον κόσμο χάρη στην εξυπνάδα του και μόνο.

 

To δίδυμο καλείται να συναντήσει τον βασιλικό εξωγήινο, Vungus, και να φροντίσει να περάσει καλά στη Γη. Αλλά λίγο μετά την είσοδο τους σε ένα κυριλέ κλαμπ, ο Vungus δολοφονείται και οι πράκτορες ανακαλύπτουν ότι έκρυβε ένα όπλο που θα μπορούσε να εξολοθρεύσει ολόκληρους γαλαξίες. Το δίδυμο υποψιάζεται την εμπλοκή κάποιου από την οργάνωση. Πρέπει να βρουν τον δολοφόνο, πριν το όπλο βρεθεί στα λάθος χέρια. Το ταξίδι τους θα τους στείλει από το Λονδίνο στο Μαρόκο, την Ιταλία και το Παρίσι, σε μία αποστολή με στόχο να σωθεί ο πλανήτης.

 

Αυτοί είναι οι Άντρες και οι Γυναίκες με τα Μαύρα

Ο Chris Hemsworth είναι ο Πράκτορας H, που είναι ευρύτερα γνωστός για τις ικανότητες του και την ομορφιά του. Πριν χρόνια, ο H και ένας άλλος πράκτορας, ο High T (Liam Neeson) έσωσαν τον πλανήτη από μία εξωγήινη απειλή. O H έχει επαναπαυτεί στις δάφνες του και μερικοί θεωρούν ότι έχει χαλαρώσει. «Ο Η νιώθει δυνατός και άνετος να λειτουργεί όπως θέλει» λέει ο Hemsworth. «Έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση και χιούμορ και προτιμά να αποφεύγει τους κανόνες. Αυτό δεν αρέσει τους συναδέλφους του, οπότε υπάρχει σύγκρουση με την οργάνωση στο Λονδίνο. Την έχει γλιτώσει πολλές φορές και τώρα είναι η ώρα να ξυπνήσει».


Ο Chris Hemsworth άρπαξε την ευκαιρία να συνεχίσει μία επιτυχημένη σειρά δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης. «Η ταινία έχει παγκόσμια αίσθηση» επιβεβαιώνει ο ηθοποιός. «Κινείται από το Λονδίνο στο Μαρακές, στην Ιταλία και το Παρίσι. Έχει πολλή δράση, επιστημονική φαντασία και χιούμορ. Λίγες ταινίες το έχουν αυτό σε τέτοιο βαθμό όπως οι Άντρες με τα Μαύρα».
Ο σταρ των Εκδικητών αποδίδει τα εύσημα στον σκηνοθέτη F. Gary Gray, που έδωσε μια πιο φιλόδοξη κλίμακα στην ταινία χωρίς να χάνει σε κωμικές στιγμές. «Ο Gary τα έχει κάνει όλα και άνοιξε τον κόσμο της ταινίας» λέει ο Hemsworth. «Η νέα ταινία συνεχίζει την κληρονομία που όλοι αγαπάνε, αλλά ξεχωρίζει ως επική κωμωδία επιστημονικής φαντασίας».

 

Συντελεστές
Σενάριο: Art Marcum, Matt Holloway
Σκηνοθεσία: F. Gary Gray
Παίζουν: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Kumail Nanjiani, Rebecca Ferguson, Rafe Spall, Les Twins – Laurent Bourgeois & Larry Bourgeois, Emma Thompson, Liam Neeson
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Stuart Dryburgh, ASC
Μοντάζ: Christian Wagner and Zene Baker, ACE
Μουσική: Danny Elfman & Chris Bacon