Η νέα φορητή κονσόλα της Anbernic μοιάζει με Game Boy Advance SP και μας ενθουσιάζει

9 Μαΐου, 2024

Οι φορητές κονσόλες παιχνιδιών αναπτύσσονται αλματωδώς και το Android είναι σίγουρα η πηγή αυτής της ανάπτυξης. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζουν και εταιρείες όπως η Anbernic η οποία παρουσιάζει συνεχώς νέες παιχνιδομηχανές βασισμένες στο δημοφιλές λειτουργικό.

Η Anbernic λοιπόν ανακοίνωσε το RG35XXSP, με το SP στο τέλος να κρύβει το μυστικό. Η εταιρεία πήρε το RG35XX που βασίζεται στο Linux, πρόσθεσε έναν μεντεσέ, και δημιούργησε μια συσκευή που μοιάζει πλέον πάρα πολύ με το παλιό καλό Game Boy Advance SP.

Το βίντεο που βλέπετε στην αρχή του άρθρου προέρχεται απευθείας από την Anbernic και παρουσιάζει πώς η συσκευή τρέχει εύκολα μια συλλογή από roms παιχνιδιών από όλες τις γενιές κονσολών. Όπως μπορείτε να δείτε, τα παιχνίδια τρέχουν ομαλά, ενώ ακόμη και απαιτητικοί τίτλοι όπως το Street Fighter V δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα. Φυσικά τα παιχνίδια του Game Boy Advance είναι letterboxed και pillarboxed για να χωρέσουν στην οθόνη, ενώ οι παραδοσιακοί τίτλοι 4:3 φαίνονται να χωράνε πλήρως στην οθόνη.

Παρόλα αυτά, το Anbernic RG35XXSP δεν είναι Game Boy. Βλέπετε προσφέρει αρκετά πλήκτρα για να παίζετε σύγχρονα παιχνίδια ενώ είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα αρχικό Game Boy Advance SP. Λογικό θα μου πείτε, μιας και το hardware είναι πολύ πιο ισχυρό από την αρχική κονσόλα της Nintendo.


Αν και γνωρίζουμε ότι το RG35XXSP θα υποστηρίζει 5G, Wi-Fi, Bluetooth 4.2 υποστήριξη για πολλαπλά χειριστήρια, έξοδο HDMI και Moonlight streaming, οι λεπτομέρειες είναι ακόμα λίγες. Υποθέτω ότι η συσκευή θα τρέχει Linux όπως και το RG35XX, αλλά ουδείς γνωρίζει το hardware που θα υπάρχει στο εσωτερικό του.

Η κυκλοφορία μιας συσκευής στο στυλ του Game Boy Advance SP είναι σίγουρα καλά νέα για τους gamers. Αρκεί βέβαια και η τιμολόγηση να είναι λογική ώστε να μπορεί ο καθένας να την αποκτήσει.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R